Založ si blog

Ako teraz ďalej?

Po prečítaní si pár konšpiračných teórií o tom, kto riadi terajšie verejné demonštrácie a akú v tom hrá kto úlohu, mi nedá sa nespýtať: Ako to bude teda teraz ďalej? Prezident neprijal návrh na zloženie vlády, ktorý mu Pellegrini predložil a dal mu do piatku tohoto týždňa šancu na reparát. Kope teda aj prezident za opozíciu, alebo mu ide o to, aby bola vláda priechodná pre väčšiu časť verejnosti? Sú protesty niekým riadené, v štýle Sóroša, aby rozbili súčasnú slovenskú vládu alebo sú spontánne s čistými úmyslami zmeniť neblahé pomery v slovenskej politike a spoločnosti?

Tu potom vyvstáva niekoľko ďalších otázok, na ktoré si treba odpovedať:

Prečo Fico tak dlho držal ochrannú ruku nad Kaliňákom a prečo sa vo vláde robili len kozmetické úpravy?

Ovládajú alebo zasahujú oligarchovia, zbohatlíci, lobisti a mafia priamo do politických, mocenských a rozhodovacích štruktúr štátu? Ak nie, prečo musel zomrieť novinár, ktorý sa týmito témami zaoberal?

Je terajšia opozícia voľbou, ktorá to zmení, keď sa pozrieme na jednotlivé osoby, ktoré ju zastupujú? Prečo sa tam zjavujú starí notorickí protestovači typu Budaja, ktorí už zakladali a rušili viacero nových strán a vždy to na niečom stroskotalo? Sú oni zárukou zmeny, keď už dostali toľkokrát šancu a vždy ju zmrvili?

Prečo teda tí, ktorí tieto protesty organizujú, nezaložia svoju stranu, nejdú do politického boja, neskúsia vydržať byť pevní v „kramflekoch“. Desaťtisíc podpisov by určite pri tých číslach, ktoré uvádzajú nazbierali. Boja sa zodpovednosti, zlyhania? Že by skončili ako mnohí pred nimi, na smetisku dejín? Keď tak nečinia, potom sa ponúka otázka, či aj oni neobliekajú dresy terajšej opozície?

 

Čas novej vlády

23.03.2018

Dnes máme pekné, ešte stále zimné ráno, máme tiež novú vládu, verejné protesty sa rušia, aspoň ich hlavná sila, takže všetko je ako má byť. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá, predseda vlády už stihol hneď v prvý deň výkonu svojej funkcie aj navštíviť Brusel, ukázať sa, aby Európa videla, s kým novým majú do činenia. Sympatizanti Matoviča, Kollára a Sulíka [...]

Ateizmus a Katalánsko

22.03.2018

Domácu scénu necháme sa nadýchnuť k lepším zajtrajškom v menej výbušnej atmosfére ako doteraz a tak na skok do zahraničia. Podľa čerstvého prieskumu, ktorý uverejnil The Guardian, sú mladí Česi najbezbožnejšími z krajín Európskej únie. Až 91 % neverí v žiadneho Boha. Ktovie aký je rozdiel vo viere mladých Čechov a Moravanov, ktorí mali a majú predsa len silnejšiu [...]

Kam kráčate, verejné protesty. . .

21.03.2018

Verejné protesty posledných piatkov sa začali čoskoro po objavení tiel dvoch zavraždených ľudí, novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. Kládli si za cieľ objasnenie tejto na Slovensku dovtedy nevídanej popravy. Samozrejme k tomu potom pribudla požiadavka na zmenu kádrov vo vyšetrovacích a neskôr aj mocenských orgánoch štátu. Hĺbku týchto zmien naznačujú články a v [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

stan17

Co blázníte, vždyť jsou tady lidi...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 13082x
Priemerná čítanosť článkov: 1869x

Autor blogu

Kategórie

Archív